Waarom een themabruiloft een fantastische optie is: 7 redenen om voor een thema te kiezen


Als je onlangs verloofd bent en je begint met het organiseren van je bruiloft, merk je wellicht dat er veel bij komt kijken. Het kiezen van de perfecte locatie, het samenstellen van de gastenlijst, het plannen van de dagindeling en het uitzoeken van de ringen kunnen al overweldigend genoeg zijn. Maar heb je ook nagedacht over het centrale thema van jullie bruiloft? Een themabruiloft kan namelijk niet alleen jullie voorbereidingen vergemakkelijken, maar ook zorgen voor een extra dosis plezier en uniekheid tijdens de grote dag. 

Een bruiloft met kleurenthema, cowboy & country, een thema in het bos of de tuin, glitter & glamour of 'Alice in Wonderland'. Er bestaan veel geweldige thema's! Het is dan ook niet verwonderlijk dat bruidsparen tegenwoordig vaker voor een persoonlijk thema kiezen.

1. Minder keuzestress met een themabruiloft

Met een themabruiloft maak je het jezelf gemakkelijker. Iedere keer als jullie een beslissing moeten nemen, vraag je gewoon: past dit binnen ons thema? Deze eenvoudige vraag helpt om keuzes te vereenvoudigen en maakt je zoektocht naar de perfecte bruidstaart, locatie, menu (en zo ongeveer alles anders) veel concreter. Jullie thema biedt ook duidelijke richting aan dienstverleners zoals cateraars, bloemisten en stylisten.



2. Bruiloft vol beleving

Een thema draagt bij aan een naadloze en onvergetelijke trouwdag, vol met extra leuke elementen. Denk hierbij aan het doortrekken van het thema vanaf de 'save the dates' en uitnodigingen tot aan de bedankjes en foto's na de bruiloft. Een themabruiloft is een gegarandeerd feest voor zowel jullie als alle gasten!

3. Ideaal voor zowel grote als kleine bruiloften

Hoewel je bij een themabruiloft misschien denkt aan een groots en extravagant feest, kan een thema ook perfect zijn voor een kleinere, intieme bruiloft op het strand of in de tuin. Het naar voren laten komen van het thema, bijvoorbeeld in de dresscode, draagt bij aan een sterker gevoel van samenhorigheid onder de gasten.

4. Themabruiloft van A tot Z

Het geweldige aan een themabruiloft is dat je het thema in elk detail kan doorvoeren. Van de 'save the dates' tot de uitnodigingen, de dresscode, look van het bruidspaar, de aankleding van de locatie, bloemen, bruidstaart, hapjes en drankjes, ceremonie, tafelstyling, fotoshoot, bedankjes, props voor een photobooth, muziek, verlichting en meer. Kijk eens op Pinterest of Instagram voor inspiratie!

5. Gasten worden actief betrokken

Een thema geeft de gasten de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de dag, bijvoorbeeld door hun kledingkeuze af te stemmen op de dresscode of een thematisch huwelijkscadeau te geven. Het thema kan ook worden gebruikt als leidraad voor speeches of stukjes tijdens het diner of het feest. Zo voelen de gasten zich meer betrokken bij jullie bruiloft.

6. Een thema maakt een bruiloft persoonlijker

Een bruiloft met een thema is niet alleen bijzonder, maar ook heel persoonlijk. Het thema kan iets zeggen over jullie als koppel en jullie passies en interesses weerspiegelen. Het resultaat is een unieke en persoonlijke bruiloft, ongeacht de grootte.

Nu je de voordelen kent, vraag je je waarschijnlijk af welk thema bij jouw bruiloft past. Wij hebben een paar populaire thema's die ontzettend leuk zijn om te verwerken in de styling van je bruiloft.

Aanrader: kleurenthema bruiloft

Een bruiloft met een kleurenthema is een toegankelijke manier om een thema aan je bruiloft toe te voegen. Je kunt kiezen voor je favoriete kleur of voor een kleur die op dit moment trendy is. Bijvoorbeeld blauw, paars of 'Peach Fuzz', de kleur van het jaar 2024 volgens kleurinstituut Pantone. Of je nu kiest voor een kleurrijk thema of een klassiek wit, een themabruiloft is absoluut de moeite waard om te overwegen voor jullie grote dag.



Zo, nu heb je alle redenen om voor een themabruiloft te gaan. Kies vandaag nog jullie unieke thema en maak jullie trouwdag extra speciaal!

Bij E&R Wedding & Fashion staan wij klaar om jullie bij elke stap van de weg te begeleiden bij het vinden van de juiste outfit! Wij bieden een uitgebreide selectie aan bruidsmode voor zowel dames als heren, feestmode en bijpassende accessoires uit onze exclusieve collecties.

Of je nu op zoek bent naar een stijlvol kostuum, een prachtige trouwjurk of een feestelijke outfit, bij E&R Wedding & Fashion ben je aan het juiste adres. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte outfit die past bij het thema van jullie bruiloft. Dus waar wacht je nog op? Kies vandaag nog een thema dat bij jullie past en samen met E&R Wedding & Fashion maken we van jullie themabruiloft een betoverend evenement vol liefde en plezier.

 

Contact - E&R Wedding and Fashion

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

ONLINE AFSPRAAK

Wil je liever vooraf een
​​​​​​​afspraak maken?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit,
sed do eiusmod tempor incididunt ut
tempor incididunt ut

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties. Blijf op de hoogte!

Bekijk de vorige updates

In de Kijker